Kategorier
Däck

Dags för däckbyte i Uppsala

Det är viktigt att veta när det är dags för ett däckbyte eftersom det kan bli långa köer till alla däckspecialister i Uppsala när halkan plötsligt slår till.

Vissa saker sker varje år och ändå är det vanligt att många verkar glömma bort att det är så och blir lika överraskade varje gång. Så är det till exempel när det handlar om att byta från sommardäck till vinterdäck. För varje år blir det långa köer och något av ett kaos när det flödar in desperata kunder som måste få sommardäcken utbytta till vinterdäck på grund av halka. 

De som arbetar med att utföra däckbyte på bilar brukar göra allt de kan för att så många som möjligt ska få sina däck bytta. Och det händer att öppettiderna kan vara från tidig morgon till sen kväll. Istället för hur det hade sett ut ifall bilägare hade bytt sina däck i lugn och ro innan sista datum för när ett byte till vinterdäck ska ha skett. 

Däckbyte av proffs

Det är egentligen mycket lätt att göra ett däckbyte och många väljer därför att göra det själva. Men ska man göra ett däckbyte själv så är det klokt att inte stå med något verktyg och försöka lossa samt spänna fast däcken med handkraft. Istället är det klokt att använda något verktyg som antingen drivs med elektricitet eller med tryckluft. 

De som har de rätta verktygen, och kunskapen, för att byta däck brukar också få förfrågningar från vänner och grannar. Även om det ofta ändå kan vara bra att ta hjälp av proffs som kan sin sak. Det är yrkespersoner som inte enbart kan byta ut däck utan som även kan kontrollera att däcken som sätts på är hela och i bra skick.

Smart däckbyte i Uppsala

För den som vill vara lite smart, när det gäller att byta däcken i Uppsala, finns det några tips att ta till sig. Till exempel är det klokt att vara ute i god tid innan datumet då däcken måste bytas. På det sättet slipper du stressen av att försöka få tag i en tid eller ta ledigt från jobbet. 

Ännu ett tips är att använda ett däckhotell där det också går att förvara och byta däcken till sommarsäsongen eller vintersäsongen. Så slipper du kånka runt på däcken eller låta dem ta plats i förrådet.