Kategorier
Bilservice

Bilverkstad Eskilstuna – professionell hjälp med däckbyten 

Dags att byta däck på bilen – igen? Som bilägare i Sverige så har man helt andra förutsättningar vad gäller däcken än vad man har i många andra länder. Vi måste, enligt lag, byta däcken på bilen två gånger varje år. Den ena gången för att vi ska klara av att parera vinterväglag och för att kunna köra bilen på ett säkert sätt även om det är is och snö. Det andra bytet sker som en följd av det motsatta: vinterdäck och dubbdäck ger inte alls samma fäste på en het sommarväg och gör dessutom att avgaserna blir betydligt större. 

Således: två gånger per år är det dags att boka en tid hos en bilverkstad i Eskilstuna för att byta däck på bilen. Vänta lite – måste man verkligen byta däcken hos en bilverkstad i Eskilstuna? Kan man inte göra det på egen hand? Jo, det kan man givetvis – men vi anser att fördelarna med ett professionellt byte av däck är lite för stora för att ignorera och några av dessa följer här nedan – prydligt uppradade som följer: 

  • Hållbara lösningar. Ett professionellt byte av däck innebär en större säkerhet för dig. Däckens bultar dras åt lagom hårt och du kan lita på att däcken sitter där de ska – tills nästa byte. 
  • Balansering. Dina däck balanseras för att erbjuda dig optimal väghållning och för att du i framtiden ska slippa släppa ut så mycket avgaser. En viktig fråga ur ett säkerhetsperspektiv som, tyvärr, många ignorerar. 
  • Bättre framförhållning. I samband med att dina däck tas av så ger en bilverkstad i Eskilstuna dig en uppdatering gällande status. Det kanske är dags att byta lagom till nästa vinter? I så fall har du gott om tid att planera för ett inköp och kan se över olika kampanjer. Vinterdäck är alltid billigare under lågsäsong – och samma sak gäller givetvis även för sommardäck. 
  • Effektiva jobb. Varför hålla på att krångla och avsätta en förmiddag på att byta däck? Hos en bilverkstad sker det på väldigt kort tid och du hinner knappt dricka kaffe under tiden.